Wat is mediation

Mediation is een betrouwbaar instrument voor gehuwden met en zonder kinderen, samenwonenden, ongehuwden met kinderen, of partners die willen scheiden. Vaak met emoties die zo hoog zijn opgelopen dat u discussies en onenigheid niet meer onderling kunt oplossen. Goed overleg is heel lastig als normale en respectvolle communicatie niet meer lukt.

Sneller, goedkoper en minder escalatie!

In zo’n situatie kan een van de partijen er natuurlijk voor kiezen om een advocaat in te schakelen. Daar kan een conflict door escaleren. Niet zelden leidt dit tot een kostbare procedure bij de rechtbank. De uitkomst is vaak een jarenlange strijd en een ongewenst resultaat voor u en/of uw kinderen.

Een goed en betrouwbaar alternatief hiervoor is het inschakelen van een gespecialiseerde MfN familie/registermediator. Voorwaarde hiervoor is wel dat alle betrokken partijen er samen voor kiezen een mediationtraject in te gaan. Mediation gebeurt op vrijwillige basis en beide partijen gaan ermee akkoord om zich gedurende het traject respectvol en fatsoenlijk tegenover elkaar te gedragen. De mediator begeleidt u vervolgens naar een duurzame oplossing die past bij uw situatie.

Een ervaren mediator zorgt voor een comfortabele en neutrale omgeving en beschikt als deskundige over specialistische vraag- en luistertechnieken en kan zodoende zorgen dat de communicatie tussen partijen op gang komt. Hierdoor ontstaat er ruimte om te zoeken naar oplossingen en afspraken die voor alle betrokkenen bespreekbaar en acceptabel zijn.

Een eerlijke, acceptabele en werkbare oplossing.

Het doel is dat partijen, met behulp van de mediator, op zo kort mogelijke termijn een duurzame en werkbare oplossing vinden die snel een einde aan het conflict of de discussiepunten maakt. Als alle partijen, zeker ook als er kinderen bij betrokken zijn, tot een eerlijke, acceptabele en werkbare oplossing zijn gekomen, is het traject geslaagd.

Lees hieronder verder: wanneer is mediation een goede oplossing?

Mediation, wat voor u?

Neem vrijblijvend contact op met Knigge Mediation Zwolle

Wanneer mediation?

 • Ik kan u helpen bij (echt)scheiding, (her)berekening van partner- of kinderalimentatie, omgangsregeling/zorgverdeling voor de kinderen, vaststellen hoofdverblijfplaats voor de kinderen, en opstellen van het verplichte ouderschapsplan. Ook voor de boedelverdeling en afwikkeling van huwelijkse voorwaarden bent u bij mij aan het juiste adres.
 • Ik kan ook jaarlijks, of bij veranderende omstandigheden, het echtscheidingsconvenant, alimentatieconflicten/berekeningen of ouderschapsplan aan een actuele toetsing onderwerpen. Hiervoor hanteer ik zeer gunstige tarieven.
 • Voor een second opinion van elders reeds gemaakte of tussentijdse afspraken kunt u mij ook inschakelen.

Ervaringen

Monique, ik dank je voor hoe je naast ons hebt gestaan in onze scheiding. Jouw mix van aandacht en ruimte voor ons allebei, gecombineerd met doortastendheid, was goed. Verder is het een last van mijn schouders dat jij de organisatorische kant volledig overnam. Je hebt ons ook voorgelicht, ook over zaken waar ikzelf nog niet aan had gedacht. – Sander

Sander

De voordelen van mediation

Mediation bij echtscheiding heeft vele voordelen.

Enkele voordelen van mediation zijn:

 • Mediation leidt tot een snelle en duurzame oplossing voor betrokken partijen.
 • Bij mediation zijn creatievere oplossingen mogelijk dan bij een juridische procedure.
 • Mediation is aanzienlijk goedkoper dan het inschakelen van een advocaat en levert sneller en goedkoper het gewenste resultaat op.
 • Mediation voorkomt onnodige escalatie van conflicten en discussies.
 • De relatie tussen u en uw (ex)partner en de kinderen wordt niet onnodig beschadigd, waardoor u uw gezamenlijk ouderschap beter kunt blijven uitvoeren.
 • Gespecialiseerde mediation is een garantie voor betrokken begeleiding en deskundig advies.
 • De uitkomst van mediation heeft een hoge maatschappelijke acceptatiegraad omdat u beide actief betrokken bent bij de oplossing van de conflicten en discussies.
 • In veel gevallen komt een van beide partijen (of allebei) in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, waardoor alleen een kleine eigen bijdrage betaald moet worden.
 • In een intakegesprek kunnen we bespreken welke voordelen van mediation in uw geval nog meer van toepassing zijn!

In een intakegesprek kunnen we bespreken welke voordelen van mediation in uw geval nog meer van toepassing zijn!