Over mediation

Dit is mediation

Mediation is een betrouwbaar instrument voor o.a. gehuwden met en zonder kinderen, samenwonenden, ongehuwden met kinderen, of partners die willen scheiden. Vaak met een conflict of discussie dat wellicht zo hoog is opgelopen dat zij het niet meer gemakkelijk onderling kunnen oplossen. Een normale en respectvolle communicatie is dan vaak niet meer mogelijk.

Sneller, goedkoper en minder escalatie!

In zo’n situatie kan een van de partijen er natuurlijk voor kiezen om direct een advocaat in te schakelen. Daar kan een conflict echter eenvoudig door escaleren, wat in de regel zal gaan leiden tot een kostbare procedure bij de rechtbank. In de meeste gevallen moet u beiden een advocaat inschakelen wat uw kosten verdubbeld. Vaak met een jarenlange strijd tot gevolg met niet het gewenste resultaat voor u en/of uw kinderen.

Een zeer goed en betrouwbaar alternatief hiervoor is het inschakelen van een gespecialiseerde NMI familie/registermediator. Dit kan echter alleen als alle betrokken partijen er samen voor kiezen een mediationtraject in te gaan. Mediation gebeurt op vrijwillige basis en partijen gaan er mee akkoord om zich gedurende het mediationtraject respectvol en fatsoenlijk tegenover elkaar te gedragen. Uw mediator begeleidt u vervolgens naar een duurzame oplossing die het beste bij uw situatie past.

Uw ervaren mediator zorgt voor een comfortabele en neutrale omgeving en beschikt als deskundige over specialistische vraag- en luistertechnieken en kan zodoende zorgen dat de communicatie tussen partijen op gang komt. Op deze manier ontstaat er ruimte om te zoeken naar oplossingen en afspraken die voor alle betrokkenen bespreekbaar en acceptabel zijn.

Een eerlijke, acceptabele en werkbare oplossing.

De doelstelling van mediation is dat partijen, met behulp van uw mediator, op zo kort mogelijke termijn een duurzame en werkbare oplossing vinden die snel een einde aan het conflict of de discussiepunten maakt. Het doel van elke mediation is dat alle partijen, zeker ook als er kinderen bij betrokken zijn, tot een eerlijke, acceptabele en werkbare oplossing komen.

Lees hieronder verder: wanneer is mediation een goede oplossing?

Mediation, wat voor u?

Neem vrijblijvend contact op met Knigge Mediation Zwolle

Wanneer mediation?

Knigge Mediation Zwolle kan worden ingezet bij (echt)scheiding, (her)berekening van partner of kinderalimentatie, omgangsregeling/zorgverdeling voor de kinderen, vaststellen hoofdverblijfplaats voor de kinderen, en opstellen van het verplichte ouderschapsplan. Ook voor de boedelverdeling en afwikkeling van uw huwelijkse voorwaarden bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij kunnen voor u jaarlijks, of bij veranderende omstandigheden, het echtscheidingsconvenant, alimentatieconflicten/berekeningen of ouderschapsplan aan een actuele toetsing onderwerpen. Hiervoor rekenen wij ook zeer gunstige tarieven.

Ook voor een second opinion van elders reeds gemaakte of tussentijdse afspraken bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Ook wanneer u een burenruzie of arbeidsconflict heeft kan mediation helpen!

Naast echtscheidingen is mediation ook een zeer goed instrument bij andere familieconflicten, burenruzies, arbeidsconflicten etc. Wanneer mediation op deze of andere terreinen bij u aan de orde is, dan kunnen wij u goed advies geven welke mediator hierin gespecialiseerd is.

Wilt u weten of wij u ook kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Lees hieronder verder over de voordelen van mediation.

De voordelen van mediation

Mediation bij echtscheiding heeft vele voordelen.

Enkele voordelen van mediation zijn:

  • Mediation leidt tot een snelle en duurzame oplossing voor betrokken partijen.
  • Bij mediation zijn creatievere oplossingen mogelijk dan bij een juridische procedure.
  • Mediation is aanzienlijk goedkoper dan het inschakelen van een advocaat en levert sneller en goedkoper het gewenste resultaat op.
  • Mediation voorkomt onnodige escalatie van conflicten en discussies.
  • De relatie tussen u en uw (ex)partner en de kinderen wordt niet onnodig beschadigd, waardoor u uw gezamenlijk ouderschap beter kunt blijven uitvoeren.
  • Gespecialiseerde mediation is een garantie voor betrokken begeleiding en deskundig advies.
  • De uitkomst van mediation heeft een hoge maatschappelijke acceptatiegraad omdat u beide actief betrokken bent bij de oplossing van de conflicten en discussies.
  • In veel gevallen komt een van beide partijen (of allebei) in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, waardoor alleen een kleine eigen bijdrage betaald moet worden.

In een intakegesprek kunnen we bespreken welke voordelen van mediation in uw geval nog meer van toepassing zijn!

Ervaringen

Ik ben zeer tevreden over jouw aanpak en kan je bij iedereen aanbevelen. Je werkt kordaat, doortastend, brengt problematische zaken en verschillen van visie goed terug tot de essentie en komt dan met voorstellen, waar beide partijen veelal zonder veel amendementen mee akkoord kunnen gaan. Ik ben in elk geval blij, dat we de scheiding door jou hebben laten begeleiden.

Willem

Benieuwd wat Knigge Mediation voor u kan betekenen? Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.